Khamis, Mei 31, 2012

Orang nak berblog, awak pun nak berblog jugak

Blog...blog...blog.... Orang lain nak berblog, awak pun nak berblog jugak Tapi pandai ke awak buat blog? Apa yang awak nak tulis dan cerita dalam blog awak? Rajin ke awak ni nak update blog? Itulah soalan saya untuk diri sendiri semasa terfikir untuk membina blog sendiri, hehehee...  Jawapannya sudah tentulah saya nie tak pandai camner cara nak berblog. Cerita apa yang saya nak kongsikan yer.... entah, saya pun tak tahu. Rajin ke nak update blog, tengok blog ni pun dah tau.... malas.

Orang lain nak berblog, awak pun nak berblog jugak. Bagi saya yang memang tak tahu langsung caranya, memang letih. Letih???? Dok depan laptop sambil mengadap TV pun letih ke? Ye lah letih, sebab saya nak kena selongkar semua tutorial-tutorial kat blog otai-otai yang baik hati membuat tutorial dan memberi tips yang berguna untuk blogger baru seperti saya. Cewahh....., amik hati nampak. Bukan itu aje, nak memahami istilah seperti blogwalking, apa itu shout box, html code dan banyak lagi la, ha.... fenin...fenin... Tapi takpe, usaha tangga kejayaan dan jangan berputus asa. (dengan penuh semangat tau, tak tipu... hehehee..). Kepada rakan-rakan blogger, silalah beri tunjuk ajar yer, supaya saya tidak menjadi kurang ajar ketika berblog, hehehee....

Orang lain nak berblog, awak pun nak berblog jugak. Tapi, awak ni malas nak update blog, jadi macamana orang nak kenal awak. Saya bukannya malas nak update, tapi takde idea nak cerita (alasan semata-mata). Saya takut saya merepek meraban aje sampai orang pun malas nak baca.  Ini pun salah satu entri yang merepek meraban je......hahahahaa. Lagi pun ada ke orang nak singgah ke blog saya dan baca apa yang saya cerita.  Kalau takde orang nak baca, saya aje la baca sendiri..ish..ish..ish..kesian saya. Tujuan asal saya membuat blog nie pun hanya untuk menghilangkan kebosanan saya di ofis di samping ingin menambah kenalan sekiranya ada yang sudi untuk berkawan. Tapi, kadangkala teringin gak nak jadi blogger glamer dan popular cam Ben Ashaari, Lyssa Faizureen ke kan... takpe, berangan aje la dulu.  Itu aje..... semoga bertemu lagi lain kali di entri merepek meraban ni.

Apapun korang tengok aje lah gambar yang takde kena mengena ngan cerita-cerita  di atas. Layannnnnn...... 

12 comments:

eMMe berkata...

salam kenal! 3 hero ye anak kamu Ieza... comel2 la... hehehe...sonok dowang jenjalan kan...

Masz Sidek berkata...

pasal blog mula2 berblog ni memang byk fening... sy pun macam tu gak...

alololo... comelnye dia pakai cermin mata... :)

Cik Kay Jue berkata...

sama la kita... buat blog sebab orang jelez dan teringin nak buat blog macam orang lain.. hehehe...

jemarisuri berkata...

biasa la berblog ni kalau js utk suka2 je...kalau rajin updated kalau malas takde la sbb takde idea...hehe..

salam kenal awak..

Yumida berkata...

ala...comel budak ensem tu!
sy dulu pn camtu jgk kak..xpe asalkan tahu sikit2 psl blog ni pn dh syukur..org kata menimba pengalaman kan..klo x try x tahu...we olwes support akak :)

Che Rosliza Che mat berkata...

hahaha...tulislah apa yg patut..janji berblogkan...

Citi Bαzilαh berkata...

COMEL !!! :D

Miss BaNu berkata...

saya dulu pun cmtu gak..mula dari bawah..x tahu apa2 sampai la tahuu sikit2..semua belajar sendiri..apa yg penting..kena rajin dan x mudah putus asa ^_^

Anifa Mohd Noor berkata...

comel uhh...
singgah dan follow sini..befdey kita sama ;)

Norzie hany berkata...

Sama la kita,kadang2 tak ada idea nak tulis...hentam saja la.

Wanieys berkata...

mula2 wani pun mcm tu tp lama2 dh ok...cerita jer apa pun asalkan jgn mengata,mengutuk dan memfitnah org sudah kan hihihi

are_lin@yu berkata...

dear ayu follow sini..gram tgk comel sgt..hehe