Rabu, Jun 06, 2012

Pagi yang stress....

Hari nie pagi-pagi lagi dah stress. Kenapa?? Sebabnya saya telah mengambil masa selama lebih dua jam untuk sampai ke opis. Bertolak dari umah jam 8:00 pagi (budget jalan tak sesak sebab cuti sekolah), tapi amik ko, sampai opis jam 10:30 pagi. . Biasalah jalan sesak sebab ada accident. Kalo ada accident mesti orang sibuk nak tengok, pastu slowkan keta. Bila dah slow keta, saya jadilah mangsanya lambat sampai ke opis. Bila dah sampai opis lambat, punch card pun dah tukar macam-macam kaler. Bila dah tukar macam-macam kaler, bos saya pun tarik muka. Bila bos dah tarik muka, takut gaji pulak yang dipotongnya. Hahaha....dah merepek meraban plak saya nie. Sebenarnya, pagi tadi saya ikut LDP, pastu jalan sesak sebab ada accident. Pastu, konon nak mengelak jalan yang sesak, pi la ikut jalan short cut.... tapi malangnya jalan yang short cut dah bertukar long long cut. Lagi sesak rupanya......jadi, padanlah muka :)

2 comments:

eMMe berkata...

mau nye tak stress, elak punye elak terkene gak kan, huhuhu.. sabar je la Liza....

Ummi Iman berkata...

Org keluar jalan2lah tu.. Terkena juga mcm tu.. Cari jalan lain.. Jalan tu pun sesak juga. Jd mmg kena sabar je lah ;) teringat masa kerja dulu malu bila PC jd warna merah ;)