Khamis, Julai 26, 2012

Salam Ramadan... hai kawan-kawan







Salam Ramadan 1433H/2012 & Selamat Berpuasa kepada kawan-kawan alam mayaku. Dah beberapa minggu blog ini tidak diupdate, biasalah tu kadang-kadang mood malas melebihi rajin. Tapi bila mood rajin tu datang, PC kat opis ni lak buat hal. Dah seminggu saya dok try masuk, takleh gak. Key in password boleh, pastu dia keluar gwt problem plak. Saya rasa sebab dia ada ". "kat kotak stay sign in, camner nak buat ni, siapa boleh tolong beri tunjuk ajar. Saya bab-bab begini memang ler kurang pandai sikit...hehehe. Jadi terpaksa ler pakai tab ni untuk mengupdate. Tu la... lain kali pi opis buat kerja, bukan berblog...hehehe. Tapi saya bukan update curik-curik tau, wife bos saya pun ada kat belakang ni sibuk tengok movie citer Korea. Kalau takde keje urgent nak buat bolehla buat aktiviti lain. Bab berblog ni memang tak boleh nak update kat umah, faham-faham ajelah, kalo sampai umah pun dah 6:30. Nak melayan karenah anak- anak kesayangan yang 3 orang tu lagi... Yer la tu pandai je bagi alasan. 

Jam pun dah menunjukkan 3:20 dah pening kepala nak fikir menu berbuka puasa petang ni. Bukannya apa, sebab saya biasanya sampai umah 6:30, kadang lewat, jadi tak sempat nak menziarah Pasar Ramadan. Kalo pegi time-time macam ni biasanya makanan memang banyak yang dah habis, jalan pun jem. Tapi, nasib baiklah cik abang saya balik awal, jadi dialah yang setelkan semuanya.  Ambil anak yang 2 orang tu, pastu balik umah siap apa yang patut, pastu gi Pasar Ramadhan, kemudian baru ambil Irham Haziq. Isnin hari tu kesian kat  Irham, sebab menunggu saya lewat sangat, asyik dok menjenguk kat pintu tunggu ibu dia amik, maklumlah budak lain semua dah balik. Pasal menu berbuka, sepanjang hari Ahad sampai Rabu, menu wajib iaitu Roti John dan Murtabak. Cik Abang saya tu tak tau nak beli apa katanya, jadi makan itu aje la hari- hari. Lagipun takut nak beli benda lain, sebab 2nd day puasa dah sakit perut lepas makan kuih waktu berbuka. Apa pun TQ my dear... Lepas dah  berbuka puasa makan kuih, jam  9 baru saya masak, jadinya makan nasi jam 10 malam. Tak boleh diamalkan selalu makan lewat macam ni, tapi nak buat camner. Alahai..... lecehnya update guna tab ni, entri ni pun spontan aje, tak tau ntah apa yang saya merepek. Sampai di sini ajelah entri saya hari ni, Selamat Berbuka  .....


6 comments:

Ummi Iman berkata...

Bz org bekerja. Kalau saya pun kelam kabut agaknya. Dah try delete cookies dan history dlm PC ke? kalau dah Tk dpt lah nk tolong ;) saya pun x pandai sgt :)

Ummi Iman berkata...

Bz org bekerja. Kalau saya pun kelam kabut agaknya. Dah try delete cookies dan history dlm PC ke? kalau dah Tk dpt lah nk tolong ;) saya pun x pandai sgt :)

azievee berkata...

Salam ramadhan...sy lg teruk cuma bleh update kat lappy kat umah je kat tempat lain dah x bleh sbb lupa password...hampeh betoi - auto sign in...hehehe

eB berkata...

slm knl .. :)
eB blk dr opis pkl 6. sampai bazar ramadhan pkl 7... sampai umah tepat2 730... hu3

are_lin@yu berkata...

salam 7 ramadhan dear ;-)

wan nurul hezrina berkata...

cuba try scan pc tuh dulu..pastu g kat google n clear history n cache..n scan disk lagi sekali.maybe pc dah berat kot n banyak viruus