Isnin, Julai 16, 2012

Bloglist Ramadhan bersama Aisyah Humaira'



 

Jom kita join bloglist Ramadhan bersama Aisyah Humaira... Keistimewaannya blog anda akan berada sepanjang bulan ramadhan dan syawal dalam blog niera.(2 bulan). Ini terbuka kepada follower blog Aisyah Humaira saje tau! Sebelum tu Nyatakan minimum 3 kelebihan bulan ramadhan yang kita tahu.

Kelebihan bulan Ramadhan antaranya ialah:-

•Bulan keampunan yang penuh berkat untuk hamba-hambaNya yang tidak pernah lari dari kesilapan dan dosa.


•Kelebihan bulan Ramadan dan keagungannya dengan adanya malam Lailatul Qadar yang dirahsiakan, dimana malam yang lebih baik daripada 1000 bulan. sehingga mendapat keampunan dan pahala serta darjat dan darjah tertinggi bagi orang yang berjaya mendapatkan malam Lailatul Qadar dengan dipenuhi amal ibadah dan bertaqwa kepada Allah, disamping sembahyangnya yang sunat , istiqfar, tasbih dan berzikir sepenuhnya.


•Diturunkan petunjuk bagi manusia iaitu Al-Quran pada bulan Ramadhan.Oleh itu kita digalakkan untuk memperbanyakkan serta menggandakan bacaan Al-Quran beserta maksudnya di bulan Ramadhan nanti.

•Ditutup pintu neraka dan dibukakan seluasnya pintu syurga.
Tarikh segmen : 14 syaaban - 27 syaaban (4 julai 2012 - 17 julai 2012Photobucket.
Cepat-sepat join, sebelum terlambat.

10 comments:

taqiee din berkata...

salam ramdhan..dtg ziarah ats segmen yg sama...hehhehe singgah n join...http://taqieeummu.blogspot.com/

beta kupu berkata...

salam...dtg dri segmen yang sama & done follow

http://betakupu.blogspot.com/2012/07/bloglist-ramadhan-bersama-aisyah.html

bumbumeyh berkata...

assalam akak, hehe, ieza kedua singgah sini dan follow. jemput akak ke blog ieza dan follow :D

eita berkata...

selamat bersegmen..

selamat berpuasa....

Ummi Iman berkata...

Selamat bersegmen ya :)

~Setanggi Syurga~ berkata...

http://setanggi-permata.blogspot.com/2012/07/bloglist-ramadhan-bersama-aisyah.html

Salam ukhwah..dari segmen yang sama...saya dah lama follow sini..^_^ jom ke BTS..

Salam Ramadhan.. moga kedatangan bulan Ramadhan kali ini akan menjadikan kita hamba-Nya yang benar-benar tunduk pada perintah-Nya tanpa sedikit pon cebisan bisikan syaitan..insyaAllah, itulah sebenar2 diri kita seorang hamba Ilahi..

Masz Sidek berkata...

Selamat bersegmen...

Dan Salam ramadhan.. :D

Yumida berkata...

slmt bersegmen sis..
huraian yg baik..mmg bulan ni bw byk keberkatan..esok dah puasa..terasa auranya...

Cik Kay Jue berkata...

huhu ckj tak sempat nak join apa2 segment..

Sabar berkata...

Selamat berpuasa Mrs.Ieza..Sabar join segmen ni gak..dah follow..jgn lupa follow gak ek..InsyaAllah boleh sharing info.Betul la senyum tu boleh awet muda..lebih manis hehe