Jumaat, April 20, 2012

Sakitnya gigi


Aduh! Sakitnya gigiku ini..... Argh!!!! Bukan saya la yang sakit gigi, tapi cik Abang saya. Dah seminggu dia sakit... tapi dia tahan aje. Tapi semalam adalah kemuncaknya, apabila gigi yang telah menjadi duri dalam mulutnya itu telah dikeluarkan buat selama-lamanya....Heeeheeehee. Tu la lain kali rajin-rajinla service gigi tu yer.... Nasib baik masih ada kosong lagi untuk appointment dengan doktor (itu pun puas ku rayu dengan doktor. Tolonglah tuan doktor, saya dah tak tahan mendengar suami saya menanggung kesakitan giginya itu. Tak boleh tidur malam saya nanti tuan doktor. Dengan baik hati tuan doktor itu berkata " Baiklah, awak boleh datang jam 6 petang nanti, cepat sikit yer, saya ada banyak appointment lagi- cerita ini hanyalah sekadar untuk menyedapkan cerita, tiada kena dengan sesiapa samaada hidup atau mati). Memang susahlah nak berjumpa dengan doktor gigi, jadualnya sentiasa penuh. Kalo pergi klinik tanpa buat temujanji lagi sakit, berjam-jamlah jawabnya menunggu, dah la sakit, bertambah sakitlah jawabnya.

Semalam kami pergi ke klinik Pergigian Puncak Jalil. Seperti yang dijanjikan pukul 6 lebih sikit,sampai le kami di klinik tu. Memang takde orang, sebab yang datang biasanya dengan appointment aje kan. Anak kami yang 3 orang tu semuanya ikut sekali. Riuh rendahlah klinik tu dengan jeritan budak-budak bertiga tu. Nasib baik ada permainan, boleh ler dia orang 'cool' sikit. Selepas lebih kurang 30 minit, cik Abang saya tu pun keluar dari bilik doktor. Giginya yang sakit itu telah pun dicabut. Kosnya RM60.00, apalagi koyak rabak la poket walaupun RM 60.00 je kan... maklumlah tengah bulan. Tapi takpe, boleh claim... hehehe.

Bagi saya, klinik ni okey jugak. Puas hatilah dengan rawatan yang diberikan. Saya pun pernah menerima rawatan di sini. Setiap tindakan doktor tu penuh dengan hati-hati dan tertib, supaya kita tak rasa sakit, tapi tak ingatlah  nama doktor tu.  Kalo korang buka je mulut tunjuk yang mana sakit, dia akan bagitau cara rawatan siap dengan kosnya sekali. Jadi, sambil menganga mulut tu, korang boleh ler buat kira-kira supaya tak lari budget... heheheheh.  Tapi, apa yang penting korang jagalah kebersihan gigi supaya tak sakit. Seksa tau.. kalo sakit gigi ni, nak buat kerja apa pun tak boleh. Ibarat sakit nak bersalinlah bagi saya....
Cukuplah entri hari ini mengenai sakitnya gigi, letih dah menaip. Bye.....

0 comments: